Communicating Clothes- France Telecom

Posted on 5 Juny 2011

0


El departament d’I+D de France Telecom va desenvolupar l’any 2002 un prototipus de pantalla flexible, fet a partir de fibra òptica teixida en calada, capaç de descarregar i mostrar gràfics tant si són estàtics com dinàmics (com poden ser logos, imatges escannejades, fotografies, etc) directament en textils. Les peces de vestir que usin aquest prototipus desenvolupat per France Telecom poden actuar com una interfície de comunicació tant pel que fa a l’accés a internet com als mòbils d’última generació.

També es veu la seva possible aplicació en seguretat pública, així com també per la indústria de l’automòbil, decoració de la llar, moda, activitats de lleure i fins i tot indústries.

La fibra òptica és teixida dins d’un teixit estàndard, aquest li confereix les propietats flexibles, de volum i pes que el fan una bona opció a la hora de la seva aplicació, ja sigui en bolsos, peces de roba, mobiliari, etc.

Les imatges poden ser estàtiques o dinàmiques; aquestes han de ser enviades a un ordinador que disposa d’un software que és capaç de donar les senyals necessàries a la pantalla perquè exposi el gràfic desitjat. L’ordenador ha d’estar connectat a la interface electrònica de la peça de vestir, llavors aquest giny electrònic , a través de controlar les LEDs que estan associades a la fibra òptica, mostra la imatge desitjada.

En les següents imatges es pot veure primer una camiseta amb una pantalla flexible integrada. En la segona imatge veiem les connexions necessàries per a activar la pantalla.

 

Anuncis
Posted in: General