GeoDetect de TenCate

Posted on 5 Juny 2011

0


Està considerat el primer Geotech intel·ligent. Es començà a desenvolupar el 2005 però fins al desembre de 2009 no va ser oficialment presentat per a ser comercialitzat ja al 2010.

L’empresa TenCate és holandesa, i està especialitzada en teixits geosintètics, abarquen doncs un camp molt variat dins el món textil.

Incorpora un compòsit realitzat amb fibra òptica de vidre, a més d’un equipament instrumental especial (amb el software necessari per tal de poder llegir les dades enregistrades per el material geotech). Les dades que arriba a enregistrar són tals com canvis en la temperatura, tensió (ja sigui en dics, murs de contenció, etc.), carreteres, vies de tren, estructures sota terra, etc.

L’han fet a partir del seu geotèxtil TenCate Rock PEC, equipat amb fibra òptica i xarxa de Bragg en fibra per a mesurar la tensió. El sistema desenvolupat dóna la possibilitat d’incrementar la seguretat en infraestructures civils a través d’un manteniment estipulat, especialment en àrees sensibles.

Aquest geotèxtil capta tensions de l’ordre del 0.02% en un metre. Amb el software adient, es poden registrar canvis en temperatura en l’escala de 0.1ºC.

Àrees d’aplicació: carreteres i vies de tren, murs de retenció, ponts, túnels, reforç de vies subterrànies (per gas, aigua, petroli, etc.). És especialment indicat per a zones càrstiques donada la seva insensibilitat als agents meteorològics externs tals com humitat, calor, fred, … per a mesurar els desplaçaments entre estructures rígides i suaus.

És un article que combina reforç (donat pel geotèxtil), mesura la tensió (a través dels sensors incorporats) i té sistema d’alerta en cas necessari (a través del software desenvolupat registra i pot interpretar les dades rebudes).

GeoDetect és un article que es fa a mida per a cada projecte on es vulgui instal·lar, aquest ha de complir les especificacions determinades per a les tasques a realitzar i les dades a analitzar.

 

Anuncis
Posted in: General