SensFloor de Future-Shape GmbH

Posted on 5 Juny 2011

0


És un teixit desenvolupat per Future-Shape (Alemanya) i que des del 2008 està disponible. Està a la venda per 300€/m2.

Dóna als terres una funcionalitat afegida, la de sensor.

És un material que es posa sota el terra (moqueta, parquet, linòlium, laminat, etc). Conté components microelectrònics i sensors de proximitat incorporats.

Future- Shape han desenvolupat un mòdul especialment dissenyat per ser integrat dintre estructures tèxtils; i és possible conectar-lo a fins a vuit sensors.

Quan algú camina a sobre el teixit, els sensors s’activen i el controlador rep la seqüència de moviments de la persona.

 

El programa identifica els moviments i està dissenyat per a interpretar-los, és a dir, si es nota la presència d’algú a partir de la finestra, vol dir que aquesta persona ha entrat per la finestra, es tracta d’un lladre.

El teixit pot tenir múltimples aplicacions com pot ser per a obrir portes quan la gent s’hi acosta; que millora l’eficiència energètics vist altres sensors perquè la porta només s’obre quan la persona camina en direcció a la porta, no quan passa per davant el sensor. També es pot aplicar per suministrar aire condicionat, calefacció o encendre els llums només quan sigui necessari (és a dir, quan algú entri a una sala en concret, i es desacativa quan en surt).

També pot servir per a detectar caigudes en persones grans, detecta la presència d’un cos que no s’aixeca del terra, o n’enregistra els moviments i alerta en funció dels paràmetres programats com a perillosos (per exemple que no es detecti moviment durant unes hores en la casa).

 

Anuncis
Posted in: General