Vestit de Busseig amfibi- NATIK

Posted on 5 Juny 2011

0


extret de http://www.natick.army.mil/about/pao/pubs/warrior/00/novdec/sealsuit.htm

Aquest és un altre dels molts articles dissenyats per a la Marina dels E.E. U.U., en el seu laboratori de Natik (Massachusetts); inicialment, doncs, s’ha desenvolupat per al seu ús militar.
La seva principal característica és que permet tant bussejar com portar-lo com a roba normalment, degut a la seva lleugeresa.
La recerca en aquest cas estava enfocada a minimitzar al màxim el temps usat pels submarinistes a posar-se a punt per qualsevol acció que es dugui a terme a for a de l’aigua. Sense aquest vestit especial, els submarinistes s’han de canviar la granota abans de començar cap acció en terra, els neoprens són molt pesats I no permeten transpiració, per tant no és possible portar-los per a realitzar accions.
Amb el vestit Amfibi el militar no té problemes de transpirabilitat, i a més no cal que es porti roba seca per a estar en terra degut a la lleugeresa I tranpirabilitat del vestit.
Quan el vestit amfibi es porta dins l’aigua aquest es comporta com qualsevol altre vestit de neoprè, fent que no penetri aigua dins el cos; però una vegada es surt a for a de l’aigua, l’estructura de tres capes de membranes canvia I permet la transpiració del cos.
L’estructura del teixit consisteix en una capa de polímer de poliuretà de memòria de forma, posat en disposició sandwich entre una capa exterior laminada elàstica i una capa d’aïllament reflectiu a l’interior.
La temperatura de transició de la membrana està predeterminada. Quan la temperatura es situa entre 13 i 18°C la membrana evita que penetrin molècules d’aigua dins el vestit, l’estructura molecular és densa. Per l’altra banda, quan la temperatura es situa entre 18 i 27°C, el material es suavitza i es torna més amorf, permetent que la suor passi del cos a fora del teixit.
Depenent del fred que pugui estar l’aigua es poden incorporar capes d’aïllant sota el vestit amfibi, fet que implicarà usar diferents vestits depenent de les temperatures de l’aigua.
Cal tenir en compte, però, que el vestit no és tant lleuger com pot ser la roba que porti l’individu normalment, però sí que hi ha una gran diferència amb qualsevol altre vestit de neoprè.

Anuncis
Posted in: General